Fietsen, fietsen en nog eens fietsen…

Olifant , Krook , Zebra en Giraf fietsen met zijn allen de berg op illustratie uit Giraf leert fietsenIn het prentenboek “Giraf leert fietsen” komen natuurlijk een heleboel fietsen voor.
Krook heeft een fiets. Olifant en Zebra natuurlijk ook.
En Nederland is een fietsland: in Nederland fietsen we enorm veel en er valt dus ook veel te vertellen over fietsen.
Weet je bijvoorbeeld dat er in Nederland meer dan 18 miljoen fietsen in omloop zijn? Dat zijn er best veel toch?
Als je dan bedenkt dat er in Nederland ongeveer 16 miljoen mensen wonen zijn er dus meer fietsen dan mensen (dat alleen is al bijzonder vind ik). Maar goed dat we het fietsen niet verleren want anders zouden overal fietsen staan weg te roesten!
Overal zie je mensen op de fiets: sommigen fietsen haastig naar hun werk of naar de sportclub en anderen fietsen gewoon een ontspannen rondje door de natuur.

Voor iedereen een fiets

Kortom Nederland is een echt fietsland en het is dan ook geen verrassing als ik je vertel dat Nederland het beste fietsland ter wereld is, dat komt vast ook omdat er voor iedereen wel een leuke fiets te vinden is.
Lees maar mee.
We kennen de oma-fiets allemaal. Dit is in Nederland de meest verkochte fiets. Voor een heuvelrijk landschap is er de mountainbike. En verder hebben we zelfs ook nog een ligfiets (Hoe lekker is dat? Liggend fietsen!).
Maar kennen jullie de tandem ook?
De tandem is de naam van een fiets waar je met meerdere personen tegelijk op kan fietsen. De langste tandem is wel 20 meter lang en hier kunnen 35 mensen tegelijk op fietsen!hoge bi
Dan is er ook nog een fiets met de mooie naam “de hoge bi”, deze fiets kenmerkt zich door een heel groot en een klein wiel waardoor je nog sneller vooruit kunt komen.

 

Zebra fiets de heuvel op met haar paarse beach cruiser in Giraf leert fietsen
rode transportfiets met rieten mand van Olifant uit het prentenboek Giraf leert fietsen
lichtblauwe retrofiets van Giraf uit de jaren zeventig illustratie uit Giraf leert fietsen
fiets Krook, chopper met surfplank en het huisje van krook uit Giraf leert fietsen

Hier zie de fietsen van Giraf en zijn vrienden, de hippe paarse beach cruiser van Zebra, een echte stoere meisjesfiets, de rode transportfiets van Olifant ,als hij bijzondere dingen vindt,zoals prachtige stenen, die makkelijk kan meenemen, de lichtblauwe seventies retro vouwfiets van Giraf, waarmee hij leert fietsen en natuurlijk de stoere zwarte lowrider van Krook, waar hij lekker de berg mee kan afsjezen 🙂

Zin gekregen in je eigen Giraf leert fietsen? Dat kan hier

Echt snel fietsen doe je op een racefiets. Er zijn mensen die dit puur als hobby doen, maar er zijn natuurlijk ook professionele wedstrijden.

En natuurlijk is er dan de Tour de France

gele trui ,tour de franceTour de FranceVoor de fietsliefhebbers is de Tour de France de mooiste en belangrijkste wielerwedstrijd ter wereld. Deze meerdaagse wedstrijd voert door het grootste deel van Frankrijk, duurt bijna één maand en is voor de eerste keer in 1903 gereden.
De eerste editie werd gewonnen door de Fransman Maurice Garin.
Nederland heeft twee keer gewonnen, in 1968 door Jan Janssen en in 1980 door Joop Zoetemelk.
Dan wil ik nog twee mooie fietsrecords met je delen:
Het werelduurrecord fietsen staat sinds 2015 met 52,526 km op naam van de Engelsman Bradley Wiggins.
En het snelheidsrecord dat op naam staat van de Nederlander Sebastiaan Bowier. Hij reed maar liefst 133,78 kilometer per uur.

Mark

Hallo, ik ben Mark. Ik woon in Sappemeer in de provincie Groningen en ik vind het heel leuk om hier af en toe te bloggen.
Ik ben al een tijdje bezig met Giraf en vriendjes. Ik word er zo vrolijk van!
Zo help ik met de promotie van de leukste kinderboeken op Facebook en natuurlijk roep ik door heel Groningen dat ik de boeken geweldig vind.
Mijn zonen vinden de boeken ook erg leuk en dat maakt mijn enthousiasme nog groter natuurlijk!
Ze hebben veel plezier met het inkleuren van de kleurplaten en ook de flessenpostposter was een feest om samen met ze te maken.
Ik hoop nog heel veel avonturen van Giraf mee te maken, ga je ook mee op avontuur?

 

Meer lezen over het boek waarin Giraf leert fietsen?

Laat een reactie achter