Vraag van de week over Moederdag

geplaatst in: vraag van de week | 0

Welk cadeau dat jij je moeder hebt gegeven staat je nog bij?

Moederdag ik (Mark Sekrève) weet het nog zo goed...

Ik knutselde wat af op school voor Moederdag. Bijvoorbeeld een gekleide, in oranje jaren zeventig kleur,beschilderde asbak. Ja, het waren nog de jaren zeventig. Dus mijn moeder rookte nog. En asbakken waren sociaal totaal geaccepteerd als prachtig moederdagcadeau. Nu is dat bijna onvoorstelbaar. Het eerste dat ik, van mijn eigen geld, kocht voor mijn moeder, kostte me weken zakgeld. Het was een beeldje van een steigerend paard, van een soort wit mat marmer met een glinstertje eroverheen wat ruw aanvoelde (moet je nagaan hoeveel indruk dat op me maakte). Later, toen ik wat groter was, begreep ik niet waarom ik dat toen gekocht had. Mijn moeder had bijvoorbeeld helemaal niets met paarden. Het glinsteren was niet bepaald charmant. Het had geen enkele logica voor mijn moeder. Maar ik denk dat ik het toen zelf echt prachtig vond. Het paardenbeeldje heeft jaren in de vensterbank gestaan thuis. En ik was er al die jaren trots op. Vraag van de week is daarom natuurlijk: welk cadeau, dat jij je moeder hebt gegeven, staat je nog bij? Deze week gaat de blog natuurlijk ook over Moederdag. Het is geschreven door Laura Ferweda van voorleesmama.nl Zij vertelt ons woensdag dus nog meer over Moederdag.

Tot dan, dikke giraffenkus van ons!

Laat een reactie achter