Vraag van de week over Moederdag

geplaatst in: vraag van de week | 0

Welk cadeau dat jij je moeder hebt gegeven staat je nog bij?

Moederdag ik (Mark Sekrève) weet het nog zo goed...

Ik knutselde wat af op school voor Moederdag. Bijvoorbeeld een gekleide, in oranje jaren zeventig kleur,beschilderde asbak. Ja, het waren nog de jaren zeventig. Dus mijn moeder rookte nog. En asbakken waren sociaal totaal geaccepteerd als prachtig moederdagcadeau. Nu is dat bijna onvoorstelbaar. Het eerste dat ik, van mijn eigen geld, kocht voor mijn moeder, kostte me weken zakgeld. Het was een beeldje van een steigerend paard, van een soort wit mat marmer met een glinstertje eroverheen wat ruw aanvoelde (moet je nagaan hoeveel indruk dat op me maakte). Later, toen ik wat groter was, begreep ik niet waarom ik dat toen gekocht had. Mijn moeder had bijvoorbeeld helemaal niets met paarden. Het glinsteren was niet bepaald charmant. Het had geen enkele logica voor mijn moeder. Maar ik denk dat ik het toen zelf echt prachtig vond. Het paardenbeeldje heeft jaren in de vensterbank gestaan thuis. En ik was er al die jaren trots op. Vraag van de week is daarom natuurlijk: welk cadeau, dat jij je moeder hebt gegeven, staat je nog bij? Deze week gaat de blog natuurlijk ook over Moederdag. Het is geschreven door Laura Ferweda van voorleesmama.nl Zij vertelt ons woensdag dus nog meer over Moederdag.

Tot dan, dikke giraffenkus van ons!

meer leuke blogs...

Daarom is lezen zo goed voor ons!* Daarom is lezen zo belangrijk! Lezen is erg belangrijk. Voor lezen is namelijk het hele brein nodig, dus al je hersens: wat je ziet (de waarneming), ...
Leren fietsen zonder zijwieltjes* Het ene kind fietst weg als hij een jaar of drie is en een ander heeft er wat meer tijd voor nodigHet ene kind fietst weg als hij een jaar of drie is ...
Over de strepen van Zebra*  Jullie kennen natuurlijk allemaal onze zebra.Zebra is een ontzettend stoere dame die bijna alles durft. Ze kan de handstand als de beste, ze houdt va...

Laat een reactie achter