“Ik hoop dat heel Nederland jullie leert kennen en van jullie prachtige boekjes gaat houden!”

Lovende review over Giraf gaat Logeren en het boekenfeestje van Giraf op Kaboutermama.nl

“Onze kabouter zingt zelfs met Giraf mee wanneer hij probeert de enge geluiden te verjagen.”

Een kleine, korte introductie over Giraf en vriendjes is misschien wel leuk voor degenen die nog helemaal niet bekend zijn met deze boekjes. Natuurlijk kennen we allemaal Nijntje, Dribbel, Jip enboekenfeest Giraf gaat logeren, giraffenfeest Janneke, dat zijn de gouden standaarden die al generaties meegaan als het om boekjes lezen gaat en dat blijven natuurlijk klassiekers. Maar, eerlijk is eerlijk, het zijn wel ‘standaard’ verhaaltjes met standaard tekeningen, waardoor verhaaltjes al snel op elkaar kunnen lijken. Daarnaast wordt er tegenwoordig zóveel op de computer gemaakt, dat helpt natuurlijk ook niet echt mee met zulke boekjes. Daarin zijn de boeken van Marie-Louise en Mark Sekrève héél anders. De tekeningen worden met de hand geschetst, maar ook met de hand geschilderd en gemaakt, om vervolgens naar de drukkerij te gaan. Maar, dat hier veel liefde en handenarbeid in gestopt wordt, dat is iets wat je direct terug ziet in de boekjes; er zijn weinig boekjes die zo mooi en kleurrijk gemaakt zijn als deze! Daarmee onderscheiden ze zich wat mij betreft wel echt enorm van de ‘gouden ouden’ boekjes.

“Als je die leuke details weet, merk je pas hoeveel tijd er écht in gestoken wordt en met hoeveel liefde en aandacht deze boekjes gemaakt worden.”

Lees hier de hele blog van Kaboutermama.nl Het boekenfeestje van Giraf

Giraf schrijft! Een fantastisch prentenboek

Wat leuk is aan de boeken van Giraf is dat er tekeningen in de illustraties zitten

plaatjes kijken in Giraf schrijft, whats on mamas mindIk vind het een heel leuk boek dat in weinig pagina’s en mooi afgerond verhaal vertelt. Het is een boek waarin kinderen zich in kunnen inleven zo gauw ze zelf hun naam kunnen gaan schrijven. Maar ook als ze dat nog niet kunnen. Want het is een leuk verhaal vol mooie plaatjes. Dieren doen het sowieso goed bij onze kinderen en flessenpost krijgen is natuurlijk hartstikke spannend.
Wat extra bijzonder is in dit boek dat er tekeningen instaan van Lolo, zoals ik hierboven al schreef. Net als in andere boeken van de schrijvers staan er zelfgemaakte tekeningen van hun kinderen in verwerkt. Deze hangen bijvoorbeeld als poster aan de wand in de kamer van de hoofdpersonen. Leuk gedaan en ook superleuk voor hun kinderen zelf voor later, mooi.

Lees hier de hele blog van Whats on mamas mind ‘Giraf schrijft!’ Een fantastisch prentenboek

En zo kwam het dat ik vorige week opeens één van de boeken tegen kwam…

5 sterren van Voorlees-mama voor Giraf en de krookeritis

♥ Aantal sterren.
5/5

♥ Wat vond ik er zelf van?
Ik had in het begin best wel moeite met het uitspreken van krookeritis. Giraf en de krookeritisMaar dat ligt misschien meer aan mij dan aan het woord zelf. Het boek zelf vond ik ontzettend leuk en ook nog eens mooi vorm gegeven. Want de platen in het boek zijn prachtig en het eiland wat je ziet als je het boek open slaat is ook leuk! Dat soort dingen voorin een boek vind ik zelf altijd erg leuk. Het geeft toch net dat beetje extra aan een boek. Het verhaal zelf is ook erg leuk en heeft ook nog eens een achter liggende gedachten. Want we hebben vast allemaal wel eens gedaan dat we ziek waren om bijvoorbeeld niet naar school te hoeven gaan. Ik tenminste wel. En dat is bij Krook ook een beetje het geval..

Lees hier de hele blog van de voorlees-mama

“Een boek over het magische moment dat je voor het eerst je eigen naam schrijft”

Ook vijf sterren van Birdy’s Kids!

Giraf en zijn vrienden wonen op een schitterend eiland. giraf schrijft zijn naam en olifant kijkt mee op de achtergrond het huije van olifant en de bergGiraf woont in de vuurtoren, Krook in een strandhuis, Zebra in een boomhut en Olifant in een huis in de bergen.
Op een mooie dag, als de zon heerlijk schijnt, en de lucht helder blauw is, gaan Giraf en Krook vissen. Als Krook een vis heeft gevangen vraagt hij aan Giraf
“en jij? ‘. Giraf ziet aan de hengel iets bewegen, het is geen vis maar een fles met een brief. Het komt van vriendje IJsbeer. Met groot plezier maakt Giraf iets moois voor in de flessenpost. Maar of dit goed gaat?

Schrijversduo Marie-Louise & Mark Sekrève hebben hiermee een prachtig mooi verhaal neergezet, in de vorm van een kleurrijk prentenboek. Met 32 pagina’s voor kids vanaf 4 jaar. De aquareltekeningen lijken net kleine schilderijtjes en zijn toegankelijk voor jong en oud. De schrijfwijze is ook voor de jongste kids makkelijk te begrijpen. De cover ziet er mooi en vrolijk uit en de titel is kort maar krachtig.

“Giraf schrijft” is een mooi verhaal over “leren schrijven” & “samenwerken”, door elkaar te helpen komt het voor elkaar. Giraf is wel even teleurgesteld, maar dan komen zijn vrienden hem helpen. Het is een prachtig prentenboek met mooie boodschap en zal veel kinderen aanspreken.

Mijn waardering:

Dit boek krijgt 5 sterren.

Originaliteit: 5
Leesplezier: 5
Fantasierijk: 5
Grappig: 4
Leerzaam: 5

Lees hier de hele blog van Annette Overvoorde: Giraf Schrijft- recensie

“De prenten van Giraf gaat slapen zijn echt prachtig”

Op Instagram Giraf en Vriendjes zag ik elke dag zulke mooie vrolijke illustraties voorbij komen

Op Instagram volg ik de account van Giraf en Vriendjes. kinderhandjes houden prentenboek vast, giraf gaat slapen reviewDaar zag ik elke dag zulke mooie, vrolijke illustraties voorbij komen, dat ik heel graag een prentenboek van Giraf wilde lezen. Dus reserveerde ik op de website van de bibliotheek Giraf gaat slapen.
Giraf gaat slapen is een klein, vierkant prentenboek met paginavullende illustraties. Al zodra je het boek opent zie je een kleurrijke, gedetailleerde illustratie van het eiland waar Giraf met zijn vrienden woont. Alleen op deze illustratie is al erg veel te zien en soms kijken wij dus ook alleen maar naar deze prent om alles te benoemen.
Het boek gaat over Giraf die in de vuurtoren op het eiland woont. Overdag doet hij leuke dingen met zijn vrienden, maar ’s nachts heeft hij enge geluiden gehoord. Daarom durft hij nu niet meer te gaan slapen. Krook en Zebra zeggen tegen hem dat hij dan maar de hele nacht wakker moet blijven en heel hard moet zingen. Daar houden monsters tenslotte niet van! Maar Olifant heeft gelukkig een beter plan..

aquareltekeningen met vrolijke kleuren en veel details

peuterhand wijst naar tekening van zebra giraf gaat slapenDe prenten van Giraf gaat slapen zijn echt prachtig. Het zijn aquareltekeningen met vrolijke kleuren en veel details. Het kleurverloop is door de manier van verven erg mooi en de tekeningen zien er speels en uitnodigend uit. Het prentenboek is bedoelt voor kindjes van ongeveer vier jaar en Arya is dan ook nog veel te klein om het verhaal te snappen. Wel vindt ook zij de illustraties erg mooi en we bekijken het boek dan ook vaak samen.

Veel kindjes zullen zich waarschijnlijk kunnen herkennen in Giraf

Voor de doelgroep is Giraf gaat slapen een mooi verhaal over bang zijn voor/in het donker. Veel kindjes zullen zich waarschijnlijk kunnen herkennen in Giraf en dit boek zou dan kunnen helpen om minder bang te worden. Daarnaast is het ook gewoon een heerlijk boek om samen met je kind te bekijken en te lezen!

Lees hier de volledige blog van Baby-O-Theek

‘Bij het struinen naar leuke boekjes voor Olivia viel mijn oog op de illustraties van Giraf en Vriendjes’ Onlinelifestylemagazine

Q&A met Giraf en vriendjes

Omdat deze zo indrukwekkend waren werd ik heel erg benieuwd naar de verhaallijn die hierbij hoorde. Ik ging op onderzoek uit en mocht de bedenker van deze avonturen de hemd van het lijf vragen.

 

Q; Met welke gedachten ben je Giraf en Vriendjes gestart?

A: Ik en Mark schrijven, schilderen en tekenen alles samen. Dat doen we al jaren. Toen we al meerdere prentenboeken hadden geschreven zaten we op een dag te tekenen (we tekenen en schrijven samen) en ontstonden er leuke tekeningetjes van Girafjes. Zo ontstond Giraf. Ons idee bij boeken maken is altijd hetzelfde: we willen blije, vrolijke boeken maken, waarin iedereen zichzelf kan herkennen. Wij zeggen vaak: ‘We zijn allemaal een beetje Giraf.’
We voelen ons allemaal weleens onhandig (boek: Giraf viert feest), kunnen dingen niet (boek: Giraf leert fietsen) of zijn bang (boek: Giraf gaat slapen). het is daarom ook heel leuk om aan boeken van Giraf te werken; je kunt eigenlijk gewoons schrijven over dingen die je om je heen ziet of waar je vroeger weleens tegenaan bent gelopen. En je krijgt de hele tijd nieuwe ideeën!.

Q: Wie zijn Giraf en Vriendjes?

A: Giraf en Vriendjes zijn de hoofdpersonen van de prentenboekenserie van Giraf. Giraf woont op een tropisch eiland met zijn drie vrienden Krook, Olifant en Zebra. Krook is een smulgrage drukke krokodil. Olifant is een slimme, vriendelijke Olifant. En Zebra is heel stoer en dapper en, je raadt het al, ze is een Zebra. Met zijn viertjes beleven ze allerlei avonturen, die vooral voor kinderen tussen de drie en zeven jaar heel veel leesplezier brengen.

Q: Hoe ben je aan de naam gekomen?

A: Hoe de prentenboeken van Giraf aan hun naam zijn gekomen is natuurlijk niet zo heel ingewikkeld. Giraf, Krook, Olifant en Zebra heten (bijna) gewoon zoals ze heten. Wij vinden het leuk om ze geen naam te geven, maar alleen de dierennaam. Dit ook omdat we merken dat kinderen ook vaak een koe gewoon ‘Dag Koe’ noemen en de kat gewoon ‘Dag Poes’. Ze verzinnen vaak pas een naam voor een dier als wij het vragen. De website van Giraf, Krook, Olifant en Zebra heet http://www.Girafenvriendjes.nl en dat is simpelweg zo omdat het anders veel te lang werd, als we al hun namen noemen.

Voor de volledige Q & A lees hier verder