Speciaal voor scholen, theaters en bibliotheken spelen de schrijvers en tekenaars van Giraf een vertelvoorstelling naar de boeken van Giraf. Er zijn inmiddels 5 vertelvoorstellingen van Giraf:
‘Wat wil Giraf worden? (vanaf 23 september 2021) gebaseerd op het boek ‘Giraf Schrijft!”
De grappige geschiedenis van Giraf en krook’ (2020) gebaseerd op ‘Giraf en de krookeritis”Reis mee met Giraf’ (2019) gebaseerd op het boek ‘Giraf leert fietsen’

‘Giraf en zijn vrienden’ (2018) gebaseerd op het boek ‘Giraf gaat logeren’
‘Vier feest met Giraf!’ (2017) gebaseerd op het boek ‘Giraf viert feest’

Meer informatie over de vertelvoorstellingen is te vinden op bulkjes.nl/vertelvoorstelling/ voor boekingen: 06 83714461 of stuur een mail naar reserveren@bulkjes.nl ook kun je ons boeken via de Schrijverscentrale 020 820 26 55 of www.deschrijverscentrale.nl

De vertelvoorstelling ‘Reis mee met Giraf!’

Giraf en zebra reizen met de boot, vervoersmiddel boot
Zebra en Giraf in de boot
Kinderboekenweek 2019 heeft het leuke thema vervoersmiddelen. Dit past natuurlijk perfect bij het vrolijke prentenboek ‘Giraf leert fietsen.’
Met dat in het hoofd hebben Marie-Louise en Mark een geheel nieuwe vertelvoorstelling geschreven: ‘Reis mee met Giraf!’
In deze interactieve voorstelling wil Zebra Giraf leren fietsen. Ze kan het zelf al heel goed. En wat is er nu moeilijk aan?
Ze helpt Giraf op haar fiets en geeft hem een harde duw en dan… Oh nee!
Giraf wil nu nooit meer fietsen.
Maar Krook zou toch met Giraf gaan reizen over het hele eiland?
En Zebra wilde toch samen met Giraf op avontuur?
Hoe moet het nu verder?
Misschien…
Als alle kinderen meedenken en Krook helpen om een goed plan te maken, ja misschien wil Giraf het dan toch nog een keer proberen.
Want van proberen kun je leren en dan komt het misschien wel veel beter dan goed!

De vertelvoorstelling ‘Wat wil Giraf worden?’

Wat wil Giraf worden? Is de vertelvoorstelling bij het prentenboek ‘Giraf schrijft!’. In deze vertelvoorstelling “vangt” Giraf flessenpost en besluit een tekening terug te sturen. Maar als Krook en Zebra hun namen bij de tekening kunnen schrijven, wil Giraf dat natuurlijk ook.
Samen met Olifant oefenen de kinderen op de letters van Giraf en krijgt Giraf het voor elkaar om zijn eigen naam te schrijven. Hoera!
De kinderen zingen mee met het “IJsberen-swing-lied” over blij worden van brieven lezen. En ze vangen samen flessenpost in het “Flessenpostlied”.
Deze vertelvoorstelling voor groepen 1, 2 en 3 (leeftijd 3 tot en met 7 jaar) brengt met enthousiasme en veel plezier de lol van letters schrijven en woorden maken over aan de kinderen. Met de flessenpost-plaat kun je thuis ook zelf aan de slag en alle letters, die je al kent in je eigen postbrief schrijven. Een vertelvoorstelling, waardoor letters en lezen nog véél leuker wordt op school!

Voor nog meer informatie… bulkjes.nl/kleutervoorstelling-giraf-schrijft/ voor boekingen: reserveren@bulkjes.nl of neem contact op met de schrijverscentrale 020 820 26 55  www.deschrijverscentrale.nl

web-krook-probeert-de-vis-te-eten-3

web-krook-probeert-de-vis-te-eten

krook-probeert-de-vis-te-eten-2

De vertelvoorstelling ‘Vier feest met Giraf’

op-het-podium-in-de-kinderboekenweek-web

giraf-viert-feest-uitgeverij-eendagsvlieg

In “Vier feest met Giraf!” (naar het prentenboek Giraf viert feest), bakt Giraf samen met Krook een heerlijke taart voor Zebra. De kinderen zingen en dansen mee met de verschillende liedjes in de vertelvoorstelling.
Goed luisteren naar het belletje van de oven bij het ovenliedje (wat duurt het toch lang voordat de taart klaar is! Het belletje gaat nog niet!). Samen mengen en klutsen in het taartmaaklied (Pak de suiker en pak het meel! Roer en kluts maar, lekker veel!).
Er wordt voorgelezen, verteld en vooral de liefde en lol voor boeken lezen overgebracht. Zo ontstaat een bijzondere voorstelling voor groepen 1, 2 en 3 (leeftijd 3 tot en met 7 jaar). En hebben ook zij een eerste ontmoeting met het plezier van lezen, voorlezen en genieten van een mooi boek.

Voor nog meer informatie…bulkjes.nl/prentenboek-feest-vertelvoorstelling voor boekingen: reserveren@bulkjes.nl

of neem contact op met de Schrijverscentrale 020 820 26 55 of www.deschrijverscentrale.nl