Be my Valentine*

zebra geeft giraf een kus, valentijnsdag met op de achtergrond de vuurtoren en tropische planten

Het is 14 februari Valentijnsdag

Dat wist je vast al; om je heen liggen de winkels vol rode harten.
Het is de dag dat je even voor je liefde gaat. En met een president als Trump er nu bij is het misschien best goed om ons een dagje te focussen op liefde 😉 Dus geef je valentijn een bloem, een kus en een cadeau!

Jij bent altijd lief

Beter is natuurlijk om niet op één dag met bloemen of een cadeautje het huis binnen te komen, maar dat vaker (en vooral) op onverwachte momenten te doen. Niets zo leuk als ‘opeens’ samen te gaan eten. Of een mooie cd, of weet ik veel wat, in je handen geduwd te krijgen. Gewoon omdat je lief bent.
A L T I J D.
Nou ja, bijna altijd. Laten we het redelijk houden.pinguin Max en zijn lief lezen samen het valentijnsboekje Ik blijf bij jou zittend in de sneeuw

Aandacht voor jou

Valentijnsdag is geweldig! Vooral voor de verkopers van van alles en nog wat. En, ik geef eerlijk toe, ik wil natuurlijk ook heel graag dat iedereen, die liefde in zijn lijf voelt, de boekjes van pinguïn Max cadeau geeft (we hebben een heuse Valentijnsactie!). En ik vind dat ECHT heel leuk als het gebeurt.
En cadeautjes zijn heel fijn om te krijgen; je voelt je er gewaardeerd door. Gewoon omdat de ander de moeite heeft genomen om tijd en aandacht aan jou te besteden. Door zich in te leven met jou en te bedenken waar jij zin in hebt of van houdt.Cadeautjes zijn dus meer symbolen van zorg.

Marilyn Monroe zei het zo mooi…

We houden vooral van cadeautjes, omdat daar een persoon bij hoort. Iemand waar je van houdt, die het jou geeft. En dat “diamonds are a girls best friend” slogan niet heel veel inhoud lijkt me dan ook vrij logisch. Een best friend is iemand waar je je verhaal bij kwijt kan, die je begrijpt, ook in je slechte tijden en die, idealiter, ook je geliefde is.
En helaas heeft het gemiddelde gesprek met een diamant een hoog gehalte “eenrichtingsverkeer.” Hoewel het vast prettig is dat de diamant het altijd eens met je is (een beetje wat een hond ook over zich heeft). En de gemiddelde partner niet over die kwaliteiten beschikt.rood hartje pinguin Max, tekening inkt en aquarel

Alternatieve romantiek

Wat vind ik romantisch? Ik krijg vaak naar mijn hoofd dat ik niet romantisch ben.
Ik weet precies wat er bedoelt wordt met romantiek in die zin.
De strandwandeling.
Het romantisch dineren.
De rozenblaadjes op het bed.
De kaarsjes overal aan met zwoele muziek.
En inderdaad, ik vind dat best gezellig, maar er gaat geen romantische haar op mijn lichaam rechtop van staan.
Wat vind ik dan wel romantisch? Ik vind cadeautjes, die met aandacht bedacht zijn romantisch. Absoluut. Om alle bovenstaande redenen.

O, als die afwas toch eens af was…

Maar ook:
De afwas.
Heel romantisch. Als je dacht dat je hem moest doen en hij is al gedaan. Wauw!
Een verschoond bed.
Heerlijk. Uit de douche komen en zien dat het bed vers is opgemaakt. Zalig!
Een voetenmassage.
Ja, die werkt heel goed na het geren achter de meute aan. Katzwijm!
‘Je bent bijzonder.’
En alle woorden in die richting, uitgesproken of via sms/app, etc. Die je het gevoel geven dat je licht geeft en de moeite waard bent op de aardbol. Lief!
En iets onverwachts.
Geloof me, ik ben weleens zwaar ontroerd geweest van een zakje chocoladeballen, omdat ik ze ooit had benoemd lekker te vinden en zomaar opeens in mijn tas vond. Let wel, onverwachts is in mijn handboek geen surprise parties-niveau. Die vind ik vrij gruwelijk, omdat ik me doodschrik van dat soort onverwachtigheden.

Dus

Wat wil ik je zeggen? Liefde in al zijn uitingen is prachtig.
Geniet van elkaar.
Elke dag opnieuw.
Leef het leven, daar hoort liefde onlosmakelijk bij.
Fijne Valentijn!

De beste tip voor Valentijn! boekjes pinguin max en buttons valentijnsdag cadeau actie

En nu nog even een reclame blokje! 

Ben jij nog op zoek naar een bijzonder cadeautje voor Valentijn?
En vind je het ook zo ongelofelijk moeilijk om iets liefs te geven?
Wil je niet vervallen in bloemen en dozen chocolade?
Zoek dan niet verder! 😉
Wij hebben een heel lief, bijzonder en origineel Valentijnspakket voor jouw lief!
Wat zit erin? (Een boel!):
* Twee bijzonder lieve boekjes “Ik hoor bij jou” en “Ik blijf bij jou” uit de serie van pinguïn Max.
* Gesigneerd en voorzien van een lieve, persoonlijke tekst (vertel ons de naam, die je erin wilt hebben).
*  Drie echte Valentijnsbuttons (gratis natuurlijk, het moet wel leuk blijven).
*  Geen verzendkosten.
Bestel hem hier en we sturen je het vandaag nog toe!
Fijne Valentijn! (gaat zo wel lukken…), dan kun je ze hier bestellen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *