Een echt feest!*

Voor iedereen, die dol is op feestjes

Het tweede boek van Giraf is Giraf viert feest. Voor ons was dat niet zo’n moeilijk boek om als vervolg op Giraf gaat slapen te schrijven. Giraf gaat slapen was zo enthousiast ontvangen door ouders en kinderen; het was echt een feest!
In Giraf viert feest is Zebra jarig. Ze geeft een feestje. Giraf wil haar iets geven. En van Olifant heeft hij het recept gekregen voor een heerlijke taart. Krook gaat hem helpen, hij weet ALLES van taart maken, zegt hij. En dat is best knap, want hij heeft het nog nooit gedaan.
Krook is vooral dol op proeven van alles dat de taart in moet. Maar daar is hij dan ook wel echt heel goed in. Wij noemen sindsdien Krook een echte hapjeskrook, omdat hij zo van smikkelen houdt.

feest taart,  little petshop taart, verjaardagstaart
Bij ons thuis is het vaak feest

Met zijn zevenen en een grote familie- en vriendenkring is er vaak iemand, die iets te vieren heeft. We hebben gemerkt dat het heel leuk is om zelf iets te maken voor het feestbeest. De kinderen hebben over de jaren heen al van alles gegeven: zelfgebakken cupcakes, mooie tekeningen, feestgedichtjes, zelfgeschreven liedjes, rare dansjes. Dat zelf iets maken vinden onze kinderen heel, heel leuk. Daarover wilden we een boek maken. Want de vreugde van het aankomende feestje begint eigenlijk al thuis dan, met het voorbereiden en maken van het cadeau. En er moest natuurlijk ook inkomen, dat als je dan zo’n cadeau verzint, het in je hoofd er net iets mooier uitziet dan het in het echt uitpakt. Want je wil het liefste als je taart bakt, dat het zo’n perfecte drielaagse taart wordt. Of als je een dansje verzint, dat je dan daadwerkelijk in een spagaat kan zakken of je benen tot ver in de hemel kunt gooien. Maar in de praktijk pakt het allemaal net anders uit. En dan slaat steevast de twijfel toe

En komen de uitvluchten bij het liedje dat eerst nog zo vrolijk geoefend werd: ‘Misschien houdt oma wel niet van zelfgemaakte liedjes.’ En bij die cupcake, die niet een perfecte toef met spikkeltjes werd: ‘die cupcake kan jij toch opeten? dat is helemaal niet erg, dan geven we wel iets anders.’ En dan is het de kunst om het tóch te geven. Ondanks de twijfel.
Dat gebeurt ook allemaal in Giraf viert feest. Het was een heerlijk boek om te verzinnen, met zo’n smikkelende Krook en zijn behoefte aan meer, meer, meer. En het was heel, heel leuk om te illustreren: met de kast van Giraf vol lekker eten. En natuurlijk hangen er tekeningen van taarten in de keuken van Giraf. Tekeningen van onze eigen kinderen. Van taartjes natuurlijk.

Hai!

Misschien is dit het eerste dat je leest over de prentenboeken van Giraf, dan is het heel leuk dat je hier bent! De boeken van Giraf zijn geschreven en geïllustreerd door ons, Marie-Louise en Mark Sekrève. Wij schilderen, schrijven en illustreren kinderboeken en maken schilderijen voor volwassenen en kinderen. We wonen in Den Haag met onze kudde van vijf. Meer van ons is te zien op www.bulkjes.nl en alles over Giraf is natuurlijk te vinden op www.girafenvriendjes.nl Tot snel weer!
giraf-viert-feest-in-de-maak-aquareleren giraf-viert-feest-in-de-maak-aquareleren-4 giraf-viert-feest-in-de-maak-aquareleren-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *