Het eerste boek van Giraf *

Voor alle kinderen, die weleens moeite hebben met slapen.

Giraf gaat slapen is het allereerste boek van Giraf.
Inmiddels zijn er al vijf boeken van Giraf en zijn vrienden.
Maar het allereerste avontuur begon met een giraf, die niet kon slapen…

Voordat we dit prentenboek schreven was er geen Giraf op een eiland.
Geen drie geweldige vrienden voor Giraf.
Hoe moest dat nu? J

Gelukkig kregen we op een dag een idee voor een verhaal over slapen gaan, want met naar bed gaan en moeilijk in slaap vallen hebben we ruimschoots ervaring als ouders van onvermoeibare kinderen.
Naar bed gaan bij ons thuis is altijd een heel ritueel: pyjama aan, haren kammen (vlecht in je haar als je niet van klitten houdt), tanden poetsen, handen wassen en natuurlijk een boekje uitzoeken.
En dan heerlijk voorgelezen worden in je bed, onder de dekentjes. En daarna? Daarna natuurlijk heerlijk slapen.
lolo-slaapt-met-olifant

Natuurlijk…
Het zijn schatten, die kinderen van ons, echt waar. Alle vijf.
Maar wat hebben we veel nachten van die heen en weer wandelaars gehad. In bed. Uit bed. In bed. Uit bed.
Tikje vermoeiend voor ons.
Maar we begrepen de heen en weer wandelaar altijd goed.
Want er was elke keer een goede reden: een piep hier, een kraak daar, een gek vogelgeluid, een harde bons of juist een heel zachte. En dat klonk natuurlijk als: monsters, inbrekers, spoken, wilde dieren, woeste beesten, griebeldiertjes, van dit alles en nog veel meer.
En het is ook zo; geluiden klinken in het donker, in je bed echt heel anders dan overdag. In je kamer met al je speelgoed om je heen in de zonneschijn.
Dat begrijpen we volkomen. We begrepen het zo goed dat we er graag een boek over wilden schrijven.
Zo ontstond Giraf. Heerlijk op een eiland. Met drie geweldige vrienden.

 

En elk van die vrienden heeft belangrijke eigenschappen, die we herkennen in onze kinderen, of van onszelf en van alle kinderen en ouders, die we ontmoet hebben, want wat hebben we toch allemaal leuke kinderen 🙂
En zo schreven we over Giraf, die in zijn vuurtoren woont en in de nacht enge geluiden hoort. Geluiden, die hij niet kent, waar hij bang van wordt. Geluiden waardoor hij niet meer durft te slapen.
Zebra zegt, de volgende dag, dat hij maar gewoon hard moet zingen (slechte suggestie van één van onze dochters aan haar zusje).
En Krook zegt dat het geheid monsters zijn geweest (een nóg veel slechtere suggestie van onze zoon tegen datzelfde zusje).
Gelukkig heeft Olifant (de wijste van het stel) een ander idee over wat er ’s nachts te horen is. Hij neemt Giraf mee op een tocht door de nacht.
En zo ontdekt hij dat de geluiden in de nacht helemaal niet eng zijn. En kan hij eindelijk weer heerlijk slapen.
We waren heel blij met ons boek van Giraf. Met voorin het eiland bij dag en achterin bij nacht.
aquareleren-giraf-gaat-slapen-3

aquareleren-giraf-gaat-slapen

aquareleren-giraf-gaat-slapen-2
Toen wisten we nog niet dat Giraf nog veel meer avonturen zou beleven (inmiddels alweer vijf avonturen!).
En dat Giraf zoveel gelezen zou worden, daarvan durfden we nauwelijks te dromen. Maar gelukkig kunnen we, net als Giraf, daar wel heerlijk van dromen. En met ons iedereen die Giraf gaat slapen leest.
Eigenlijk is het gewoon een slaapverwekkend boek. Gaaaaaaaaap…
(Sssst, trusten).

Over ons: Hai, als je ons nog niet kent, dan is dit stukje speciaal voor jou! Wij zijn Marie-Louise en Mark Sekrève, we wonen in een klein huisje in Den Haag, 10 minuten fietsen van het strand. We wonen daar niet alleen, we delen het met vier katten en vijf kinderen. Met z’n allen hebben we het lekker druk, maar heel gezellig. Naast de boeken van Giraf hebben we nog meer boeken geschreven en geïllustreerd (wel 13 bij elkaar!). Ook maken we schilderijen en tekeningen voor grotere mensen. Voor meer over giraf kijk je op girafenvriendjes.nl voor van alles over ons kijk je op bulkjes.nl
Tot ziens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *