En dan opeens kun je je eigen naam schrijven…*

Overal verscheen zijn naam

maken prentenboek met aquarelHet vijfde boek van Giraf gaat over schrijven. En vooral over je eigen naam schrijven.
Het was een erg toepasselijk boek, omdat Lolo, onze jongste, enorm bezig was met zijn naam schrijven. Hij schreef zijn naam het liefste met twee enorme ll’en en de o’s er als kleine balletjes tussen. Het leek meer een tekening dan een naam, maar dat mag de pret niet drukken.
Overal verscheen zijn naam: op tekeningen, op schriften, hij schreef het op papiertjes en plakte het op al zijn Lego dozen.

Trots met een hoofdletter T

En het was vooral leuk om te zien hoe trots hij was op dat “kunnen schrijven”. Trots met een hoofdletter T.
Toen het begin december werd kreeg Sinterklaas een goed idee. Hij besloot dat alle kinderen van Lolo’s klas op school een map zouden krijgen voor hun tekeningen. En dat was niet alles, nee, de mappen zouden allemaal versierd worden (ik denk door de Pieten) met een mooie tekening op de voorkant en de naam van elk kind op de achterkant. Zo kwam het dat Lolo op 5 december op school een groot cadeau kreeg van de Sint. Een tekenmap. Met op de voorkant Joris de Draak, uit zijn lievelingsboek (een rode draak, die bang is voor muizen) en op de achterkant zijn naam.
Huh?
Zijn naam ja, maar PRECIES zo geschreven als Lolo dat zelf graag doet: met twee grote Ll’en en twee vrolijke O’s. Die Sint weet toch ook echt alles…
En wat makkelijk is het schrijversleven toch als je een Lolo in huis hebt: de onderwerpen worden gewoon letterlijk, op kleine papiertjes (op Legodozen, die allemaal een briefje met naam erop kregen), onder je neus gedrukt.inkttekening giraf schrijft prentenboek

illustreren prentenboek illustratie maken kinderboek
aquarel illustratie giraf verdrietig op een berg

waterverf illustratie giraf schrijft
fohn drogen aquarel illustratie


<a href=”https://www.girafenvriendjes.nl/winkel/giraf-schrijft/”>Wil jij ook graag leren schrijven? Bestel hier jouw boek van Giraf schrijft!</a>

Dus moest er een verhaal over schrijven komen

Met Olifant, die dat al heel goed kan en met Giraf natuurlijk, die het nog moet leren.
En er kwam ook flessenpost in voor. Want flessenpost is heel spannend, dat vonden onze kinderen tenminste en zij zijn de experts.
En van wie zou de brief kunnen zijn, die in de flessenpost zit?
Natuurlijk van IJsbeer! Hij heeft hem geschreven. IJsbeer is voor ons een oude bekende. Hij komt eigenlijk uit de boekjes van pinguïn Max (een serie cadeauboekjes, die over het leven gaan). In deze boekjes, die zich in de sneeuw afspelen, komt de wijze IJsbeer voor. Hij is diegene, die het verhaal vertelt over Max. Hij is een oude, wijze IJsbeer, met bril op zijn neus, die over het leven vertelt. Heel leuk om zo twee series, waar we allebei trots op zijn, aan elkaar te koppelen (wie weet komt er ooit nog wel een Giraf de sneeuw in gewandeld bij Max!).

Als je leest ben je eigenlijk in een andere wereld

Lezen is ook wel echt bijzonder, als we ’s avonds langs de bedden van onze kinderen lopen en ze liggen daar met een boek, dan is iedereen eigenlijk in een heel andere wereld, terwijl we maar een paar vierkante meter bij elkaar vandaan zitten (of word ik nu te filosofisch?).
En met Giraf is dat natuurlijk al helemaal: die woont op een eigen eilandje!
Dus nestel je in een deken. Kop thee erbij. En pak een lekker boek. Misschien zelfs wel eentje over een Giraf, die nog niet zijn naam kan schrijven…

Hai!

Wij zijn Marie-Louise en Mark Sekrève, we schrijven, schilderen en illustreren en maken met veel liefde en plezier de boeken van Giraf. We doen dat vanuit ons kleine, volle huisje in Den Haag. Waar vijf kinderen ons lastig vallen met ingewikkelde vragen als we net lekker bezig zijn. En met vier katten, die altijd geaaid willen worden als we druk zijn met verf en inkt. Wil je nog meer over ons weten en weten wat we nog meer schrijven en tekenen, kijk dan op bulkjes.nl Liefs!

Lees de blog: Hoe het allemaal begon…*(Giraf schrijft!)

Wil jij ook graag leren schrijven? Bestel hier jouw boek van Giraf schrijft!

https://www.youtube.com/watch?v=uxrIC6niASY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *