Lekker naar buiten, lekker in de zon, met zijwieltjes of al helemaal zonder…*

Hollands welvaren

Het derde boek van Giraf gaat over iets heel hollands, iets dat we allemaal kunnen in Nederland. En we allemaal hebben geleerd van familie: fietsen. Zelf heb ik (Marie-Louise) fietsen geleerd van mijn hele oude oom, de broer van mijn oma, oom Jacques. Hij kwam elke middag langs bij mij in de straat om me een uurtje fietsles te geven. Eerst haalde hij mijn zijfiets eraf. Met zijwieltjes kon ik goed fietsen. Ik reed er keihard mee. Ik hing wel schuin op één wieltje, maar trapte er lekker op los.Giraf leert fietsen, leren fietsen, fietsen leren,

En hoe heb ik leren fietsen

Oom Jacques haalde de wieltjes eraf en hield me vast aan mijn arm. Ik weet nog hoe hij naast me rende. Het was heel speciaal dat hij helemaal voor mij elke dag langskwam om samen met me te oefenen. Het was toen al een oude man, maar hij vond het heel leuk om de kleindochter van zijn zus te leren fietsen. Ik weet nog goed dat bijzondere moment dat hij mijn arm losliet en ik, zwabberend, voelde dat ik het kon. Dat ik die fiets zelf rechtop kon houden. Ik herinner me dat het een koude dag was en dat ik me zo sterk en dapper voelde. En ik weet nog goed hoe we het huis inliepen en oom Jacques tegen mijn moeder zei: ‘Nou, deze kan fietsen.’ En hoeveel meter groter ik me dat moment voelde.

Zebra en haar fiets

In Giraf leert fietsen is het Zebra, die Giraf graag wil leren fietsen. Ze heeft het zelf van Olifant geleerd en zij kon het heel snel en vond het heel makkelijk om te leren. Dus zet ze Giraf op haar fiets en geeft hem een harde duw. Boem! Daar ligt Giraf languit met de fiets. Giraf weet het zeker. Fietsen is stom!
Dit boek zit vol fietsen. De leuke meidenfiets van Zebra, de stoere fiets van Krook (met zijwieltjes), de handige fiets van Olifant en natuurlijk… Nou ja, dat dat moet je zelf maar lezen.
Mark en ik tekenen en schrijven de boeken van Giraf samen. We tekenen samen aan de illustraties, maar in dit boek zit wel iets heel unieks: we hebben hier stukken niet samen getekend. Want hoe ik het ook probeerde: een fiets op papier krijgen lukte niet. Het ligt aan dat technisch inzicht tussen trappers en ketting, zadel en stang. Mijn fietsen waren altijd onberijdbaar. Zelfs voor Olifanten en Giraffen. Dus heeft Mark alle fietsen technisch correct gemaakt, fijn! Zo hebben we een boek vol fietsen waar we allemaal graag op willen rijden.

Hai!

Als je ons nog niet kent; wij zijn Marie-Louise en Mark Sekrève. Wij wonen en werken in Den Haag. In een huis vol kinderen en katten, schrijven, schilderen en illustreren we. Meer over ons is te vinden op bulkjes.nl en meer over Giraf is natuurlijk te vinden op girafenvriendjes.nl daarnaast zijn we (onder dezelfde namen) ook te vinden op instagram, dus als je daar ook rondkijkt, kijk dan ook even bij ons, gezellig! maken-aquarel-illustratie-giraf-fietst
kado-giraf-fietst
kado-giraf-fietst2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *